Menu

“Hoe verloopt een normale charterweek?”

Een normale huurweek vangt aan op een zaterdag om 16.00 en eindigt op een zaterdag om 08.00. Het aantal zeildagen is dus altijd één dag minder dan de huurperiode. Het jacht dient op vrijdag om 18.00 met een volle dieseltank en een lege vuilwatertank terug in de haven van vertrek te zijn.

Zowel bij het inchecken als uitchecken zal u samen met het charterbedrijf een checklist overlopen en het jacht aan een controle onderwerpen. Het is van groot belang dat u deze checklist grondig mee controleert en eventuele onregelmatigheden, gebreken of ontbrekende stukken onmiddellijk meldt aan het charterbedrijf. Vaak zal er ook een duiker de onderkant van het jacht controleren.

U kan van ons voor uw vertrek al een voorbeeld van deze checklist ontvangen om zo goed voorbereid als mogelijk aan uw vakantie te beginnen. Het heeft geen zin te snel te willen vertrekken! Neem uw tijd om de inventarislijst en de toestand van het jacht grondig te controleren. Het is beter met een gerust gevoel iets later te vertrekken.