Menu

 

Athene – Saronische Golf – 1 week

vertrek 2022: 23/04, 30/04, 07/05, 14/05, 21/05, 28/05, 04/06, 11/06, 18/06, 25/06, 02/07, 09/07, 23/07, 30/07, 06/08, 13/08, 20/08, 27/08, 03/09, 10/09, 17/09, 24/09, 01/10, 15/10, 22/10

 

Prijzen:

 

Zeiljacht: alle zeiljachten met vertrekhaven Athene (Kalamaki) kunnen aansluiten bij deze flottieljes. Via de zoekfunctie onderaan de pagina kan je zelf op zoek gaan naar je ideale boot en met het contactformulier kan je ons vragen om een voorstel met onze topkeuzes op te sturen.

Flottieljetoeslag: 345€ per week 

Inbegrepen hierin is: Volledig uitgerust zeiljacht, assistentie van een flottieljeleider.

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC verplicht

 

ROUTE*:

 

Athene – Angistri (25 zeemijlen)

Zondagochtend varen we weg uit de Griekse hoofdstad. We laten de drukte voor wat het is, en vertrekken naar de prachtige kleine plaatsjes en baaien die in dit gebied te vinden zijn. Op de eerste dag wordt dat een baai op het zuidwestelijke puntje van Angistri. Hier liggen we met lange lijnen naar een boom en een rotsblok een meter of 10 van de kant. Er is hier helemaal niks, behalve één overheerlijk visrestaurantje. Tip: vraag of ze verse tonijn hebben en bestel daar de gegrilde en/of sushi versie van. Tijdens het diner zien we een prachtige zonsondergang met ons jacht op de voorgrond.

Angistri – Poros (15 zeemijlen)

De volgende dag beginnen we met een duik om de lijnen los te maken, halen het anker op, en zetten koers naar Poros. Dit is een eiland met een gelijknamig, bruisend plaatsje. Vele restaurantjes, barretjes en jachten sieren de boulevard. Ook zit hier een geweldige ijssalon met 46 smaken ijs. Zeker het proberen waard. ’s Avonds genieten we van typisch Griekse Lamb Kleftiko, Moussaka en Stifado. Drie gerechten die ze hier ontzettend goed kunnen bereiden. De rest van de avond brengen we door in een bar die uitkijkt over de boulevard en waar tot in de late uurtjes gedanst wordt.

Poros – Perdika (14 zeemijlen)

Het volgende eiland dat we gaan ontdekken heet Aegina. We gaan hier niet in het hoofdplaatsje liggen, maar in een wat kleiner en rustiger dorpje aan de zuidkant: Perdika. Dit is een vissersdorpje waar een klein gedeelte van de haven ook diep genoeg is voor zeiljachten. Goed oppassen bij het aanleggen dus. Eenmaal aan de kade is er in dit dorpje vrij weinig te doen. Daardoor is er juist wel extra veel mogelijkheid om te ontspannen. Doordat de haven vrij open is, plons je zo vanaf je jacht in het frisse water en is de zonsondergang opnieuw adembenemend mooi.

Perdika – Epidavros (15 zeemijlen)

Na twee eilanden gehad te hebben, varen we vandaag naar het vasteland toe. Epidavros: een gezellig dorpje op de Peleponnesos. Epidavros ligt in een grote baai waar je ook vrij voor anker kunt gaan. Dit doen we dan ook voordat we de haven in gaan. Een lekkere lunch bereiden aan boord, vissen voeren met de restjes en een stukje zwemmen om af te koelen. Eind van de middag varen we door naar de haven om nog een mooi plekje aan de kade te bemachtigen.

Epidavros – Vathi (10 zeemijlen)

Nu we twee eilanden en het vasteland al gehad hebben, kiezen we ervoor om vandaag voor een combinatie te gaan. Het dorpje Vathi op het schiereiland Methanon. Dit schiereiland bestaat uit 27 vulkanen en dus gaan we er eentje beklimmen. Aan het eind van de middag, wanneer de ergste hitte voorbij is, brengt een pick-up ons het eerste deel van de berg op. Vervolgens moeten we nog een half uurtje klimmen en wandelen om de top te bereiken. Eenmaal terug in de haven, dineren we in het restaurant direct achter ons jacht, aan een tafel recht voor onze loopplank. In dit dorpje is verder helemaal niks, dus het is heerlijk om na het eten op het voordek nog even van de rust te genieten.

Vathi – Athene (32 zeemijlen)

Vrijdag varen we weer terug naar Athene. Dit is nog best een stukje varen, dus een mooie tocht om de week mee af te sluiten. Halverwege worden we vergezeld door een school dolfijnen die ons een stukje volgen en lijken uit te zwaaien. Tot ziens, dolfijnen. Jullie hebben het maar goed voor elkaar hier, in de Griekse zee!

*Dit is een voorbeeldroute en kan ter plaatse steeds worden aangepast door de flottieljeleiding in functie van de weersomstandigheden. De flottieljeleiding is goed getraind en zal steeds zorgen voor een afwisselende route waar zo veel mogelijk aan bod komt.