Menu

 

Athene – Saronische en Argolische Golf – 2 weken

vertrek 2022: 16/7, 30/7 en 6/8

 

Prijzen:

 

Zeiljacht: alle zeiljachten met vertrekhaven Athene (Kalamaki) kunnen aansluiten bij deze flottieljes. Via de zoekfunctie onderaan de pagina kan je zelf op zoek gaan naar je ideale boot en met het contactformulier kan je ons vragen om een voorstel met onze topkeuzes op te sturen.

Flottieljetoeslag: 345€ per week 

Inbegrepen hierin is: Volledig uitgerust zeiljacht, assistentie van een flottieljeleider.

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC verplicht

 

ROUTE*:

 

Athene – Aegina (18 zeemijlen)

Na een uitgebreide briefing van de flottieljeleiding waarin precies verteld is wat we komende twee weken allemaal kunnen verwachten, is het moment eindelijk daar: trossen los en de zee op. Rust. Ongelooflijk in wat voor andere wereld je je meteen begeeft. Voor de eerste dag staat Aegina, het eiland van de pistachenootjes, omcirkeld als eindbestemming. Dineren met de voeten in het zand en een zonsondergang zoals dat alleen in Griekenland kan.

 

Aegina – Epidaurus (14 zeemijlen)

Van de pistachenootjes vervolgen we onze koers naar een plaats met veel geschiedenis. Epidaurus is bekend vanwege het immense theater (plaats voor 14.000 mensen) uit de 4e eeuw voor Christus. Het is het best bewaarde theater van Griekenland en ‘s zomers worden er nog steeds voorstellingen gehouden. Toch stellen we het bezoek hieraan nog even uit tot de volgende ochtend, wanneer het iets koeler is. Na aankomst beginnen we met een duik vanaf het strandje en vullen we de rest van de middag met het plukken van sinaasappels en granaatappels in de boomgaard naast het haventje.

Epidaurus – Vathi (9 zeemijlen)

Omdat we ‘s ochtends op excursie naar het theater gaan, staat er voor de middag een kort stukje zeilen op de planning zodat niemand hoeft te haasten. We steken over naar het schiereiland Methanon en leggen aan in het mini plaatsje Vathi. Hier is het restaurantje letterlijk twee koprollen vanaf de loopplank en is dit tevens de enige plek in dit gebied met een douche in het haventje. Dat dit vervolgens niet veel meer is dan een tuinslang achter een palmboom geeft alleen maar aan hoe charmant en authentiek dit plaatsje nog is.

Vathi – Poros (18 zeemijlen)

Vanuit de eeuwige rust in Vathi is het leuk om weer eens te switchen naar een bruisend stadje. Poros is de perfecte keus: Een gezellige boulevard met een eindeloze reeks barretjes, restaurants, winkeltjes en prachtige (super)jachten. Vooral als je naar het kerkje op de top van de berg loopt, heb je een mooi uitzicht over al het leven dat zich onder je afspeelt. ‘s Avonds genieten we van echte Griekse specialiteiten en sluiten we af met een van de beste ijssalons uit de omgeving.

Poros – Dhokos (16 zeemijlen)

Als we uit Poros vertrekken zorgen we dat de voorraden in elke boot goed op peil zijn. Vanavond overnachten we namelijk op een onbewoond eiland. Met alle boten in een groot vlot in een mooie baai. Iedereen kookt iets aan boord en vervolgens hebben we een floating dinner waar iedereen gezellig bij elkaar langs gaat om een hapje te eten. Na het eten een verfrissende duik onder de sterrenhemel en daarna slapen in een stilte die nog maar op weinig plekken te vinden is. Het ‘alleen op de wereld-gevoel’ in optima forma.

Dhokos – Portoheli (10 zeemijlen)

De briefing van deze ochtend is aan boord van het moederschip. Simpelweg omdat er in de omtrek van een mijl of 5 geen enkel cafeetje is te vinden. Vandaag een klein stukje van 10 mijl tot aan de baai van Portoheli. Als we een beetje op tijd aankomen, hebben we een mooi plekje aan de kade. Anders vrij voor anker en met de dinghy naar de kant. Ook leuk. Dit plaatsje is populair bij veel bekende mensen en het is al vrij snel duidelijk waarom: mooie cocktail- en wijnbarretjes, goede restaurants en enkele luxe resorts vullen deze grote baai.

Portoheli – Astrous (20 zeemijlen)

Vandaag een mooie oversteek naar de andere kant van de Argolische Golf. Het haventje van Astrous bestaat uit een grote pier die de jachten afschermt van de open zee. Daar tegenover ligt een mooi strandje met meerdere restaurants die heerlijke verse vis serveren. Na het diner is het zeker aan te raden om nog even een cocktail te drinken bij de cocktailbar op het hoekje van de pier. Prachtig uitzicht over zowel het haventje als de hele Argolische golf.

Astrous – Nafplion (11 zeemijlen)

Nafplion is de oude en eerste hoofdstad van Griekenland. Een plaats met een rijke geschiedenis die overal is terug te zien. Al bij het aanlopen van de haven vaar je langs een groot fort op een klein eilandje net voor de ingang. Dit is een soort voorproefje van op het écht grote fort uit de tijd van de Venetiaanse bezetting op de top van de berg. De 857 traptreden die nodig zijn om dit van dichtbij te bekijken, zijn het meer dan waard. Ook het uitzicht vanaf dit punt is adembenemend. Eenmaal terug van deze klimtocht is er genoeg keuze uit barretjes en restaurants in een van de mooie marmeren straten.

Nafplion – Khiladia (20 zeemijlen)

De meeste mensen kennen Khiladia bij een andere naam. Namelijk de schildpaddenbaai. Wanneer je een bezoekje brengt aan Khiladia, moet je goed je best doen als je géén schildpadden wilt zien. Iedereen ligt hier vrij voor anker in een grote baai en tijdens de ankerborrel op het achterdek komt vrijwel altijd wel ergens een schildpadhoofdje boven water om gedag te zeggen. Goed oppassen dus wanneer je van de boot springt, dat je niet op een schildpad landt…

Khiladia  – Ermioni (22 zeemijlen)

De briefing doen we vandaag op een speciale locatie in een reusachtige grot, aan de overkant van de baai, op 5 minuutjes varen met de dinghy. De bestemming wordt Ermioni Noord, de relatief rustige kant van het dorpje. In Zuid zitten de bars en liggen de meeste boten, in Noord zit enkel de oudste taverna van de Argo/Saronische Golf van meer dan 100 jaar oud. Zo kunnen we heerlijk eten, ‘s avonds de gezelligheid opzoeken aan de andere kant van de heuvel, en later terugkeren naar de rust op ons eigen jacht.

Ermioni – Russian Bay (21 zeemijlen)

Gelukkig zit er in Ermioni een goede slager, want vandaag gaan we weer inkopen doen voor een floating diner. Na een mooie tocht varen we door ‘de straat van Poros’ voorbij het stadje, en eindigen we in een prachtige baai. Hier bouwen we met al onze boten een vlot aan de rotsen en bomen en zorgen we gezamenlijk voor een diner onder de sterren. Natuurlijk sluiten we de dag af met een plons en worden we dit keer vergezeld door lichtgevende plankton, heel bijzonder!

Russian Bay – Perdika (12 zeemijlen)

De laatste haven voor Athene… perdika ligt aan de zuidwestkust van Aegina, het eiland waar we deze reis begonnen. Een authentiek, klein vissersdorpje waar het water nog helderder lijkt dan op alle andere plekken. Nog één keer genieten van die prachtige zon die in de zee ondergaat, terwijl we in een restaurantje naast ons jacht genieten van al het goede dat Griekenland te bieden heeft.

Perdika – Athene (22 zeemijlen)

Een mooie tocht om de vakantie af te sluiten. Door de overwegend noordwestenwind in dit deel van de Saronische Golf, is dit een heerlijke halve windse oversteek naar Athene. Nog even goed oppassen voor het vrachtverkeer in de vaargeul naar Pireaus en voorlopig voor de laatste keer dolfijnen spotten vanaf het voordek. ‘s Avonds vragen we ons met z’n allen af waarom we niet nóg een weekje blijven…

 

*Dit is een voorbeeldroute en kan ter plaatse steeds worden aangepast door de flottieljeleiding in functie van de weersomstandigheden. De flottieljeleiding is goed getraind en zal steeds zorgen voor een afwisselende route waar zo veel mogelijk aan bod komt.