Menu

 

Corfu – Ionische eilanden – 1 week

vertrek 2022: 16/07, 23/07, 31/07 en 06/08

Prijzen:

 

Zeiljacht: alle zeiljachten met vertrekhaven Gouvia Marina – Corfu kunnen aansluiten bij deze flottieljes. Via de zoekfunctie onderaan de pagina kan je zelf op zoek gaan naar je ideale boot en met het contactformulier kan je ons vragen om een voorstel met onze topkeuzes op te sturen.

Flottieljetoeslag: 345€ per week 

Inbegrepen hierin is: Volledig uitgerust zeiljacht, assistentie van een flottieljeleider.

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC verplicht

 

ROUTE*:

 

Gouvia Marina – Agni ( 7 zeemijlen)

We beginnen de week met een korte afstand om weer even rustig in te komen en alle tijd te hebben om op te starten. Vlakbij de haven is een mooie baai, genaamd Kommeno Bay, waar we meteen de eerste duik in het heldere Griekse water nemen. Bij Agni leggen we aan op de pier van restaurant Nikolas, waar we ’s avonds van een heerlijke maaltijd genieten.

Agni – Mourtos Sivota ( 25 zeemijlen)

Tijd om een lekker stuk te gaan zeilen! Vanuit Agni varen we naar het zuiden, richting het Griekse vasteland. De perfecte lunchplek ‘s middags is bij BBQ Bay. Een mooie baai met eindeloze opties tot watersporten. Een rondje op de jetski, parasailing, waterskiën, op een banaan achter de boot – het kan allemaal. Aan het eind van de middag varen we door naar het eindstation voor vandaag: één van de vele baaien rondom Mourtos Sivota. Deze omgeving staat bekend om z’n goede beschutting en z’n waanzinnig mooie baaien met kraakhelder water en daar is niks aan gelogen

Mourtos Sivota – Parga (12 NM)

Op dag drie varen we nog een stuk verder naar het zuiden, naar Parga. Hier kan er, bij voldoende plek, op het strand worden ‘aangelegd’ – karakteristiek voor het zeilen in dit gebied. De watertaxi komt hier vervolgens langs om je op te pikken en naar de stad te brengen. Een bijzondere ervaring. Parga is een bruisend dorpje met vele leuke winkeltjes en restaurantjes.

Parga – Paxos (18 zeemijlen)

Na twee dagen aan het vasteland, zal nu de oversteek naar het eiland Paxos worden gemaakt. We lunchen in de baai van Antipaxos, nemen een kijkje in de haven van Gaios en varen dan door naar het noordelijkste punt van Paxos: Lakka. Dit is een enorme baai met veel boten, maar waar wel altijd een plekje te vinden is. Bij het binnenvaren van deze baai lijkt het bijna alsof je een groot zwembad in vaart, zo helder en blauw is het water. ‘s Avonds varen we met de dinghy naar een van de restaurants met een prachtig uitzicht over de baai.

Paxos – Corfu Stad (28 NM)

Voor de afwisseling varen we nu naar een heuse stad. De haven ligt hier vlakbij het oude fort en dit is zeker een aanrader om te beklimmen voor mooie uitzichten over de stad en de zee. Corfu Stad is redelijk groot en heeft dus voor ieder wel wat leuks te doen. Winkelen, terrasjes opzoeken, een mooie wandeling maken, of gewoon lekker op de boot relaxen natuurlijk.

Corfu Stad – Gouvia Marina (5 zeemijlen)

Voordat we terugzeilen naar de thuishaven, maken we nog een tussenstop bij het eilandje Vido, vlak voor de kust van Corfu Stad. Een laatste duik in het heerlijke water en daarna nog een mooi stukje zeilen tot we weer terugkeren op het beginpunt van de zeilvakantie. Wat een lekkere week was dit…

*Dit is een voorbeeldroute en kan ter plaatse steeds worden aangepast door de flottieljeleiding in functie van de weersomstandigheden. De flottieljeleiding is goed getraind en zal steeds zorgen voor een afwisselende route waar zo veel mogelijk aan bod komt.