Menu

 

Lefkas – Ionische eilanden – 1 week

vertrek 2022: 16/07, 23/07, 30/07, 06/08

 

Prijzen:

 

Zeiljacht: alle zeiljachten met vertrekhaven Lefkas kunnen aansluiten bij deze flottieljes. Via de zoekfunctie onderaan de pagina kan je zelf op zoek gaan naar je ideale boot en met het contactformulier kan je ons vragen om een voorstel met onze topkeuzes op te sturen.

Flottieljetoeslag: 345€ per week 

Inbegrepen hierin is: Volledig uitgerust zeiljacht, assistentie van een flottieljeleider.

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC verplicht

 

ROUTE*:

 

Aankomst op Lefkas

Eenmaal geland op Preveza (de luchthaven van dit gebied), is het een taxiritje van zo’n twintig minuten naar de haven van Lefkas: Lefkas Marina. Deze haven is volledig opnieuw aangelegd na de aardbeving in 2003 en zich vervolgens in een hoog tempo ontwikkeld tot een uitstekende vertrekhaven met prima faciliteiten. ’s Avonds gaan we uit eten op de boulevard van Lefkas die helemaal vol zit met restaurantjes en gezellige bars.

Lefkas – Klein Vathi (11 zeemijlen)

Klein Vathi ligt op het eiland Meganisi. Doordat er op Ithaka ook een Vathi ligt, wordt deze Vathi meestal Klein Vathi genoemd. Door de korte vaarafstand is dit een perfecte dag om een van de vele baaien te ontdekken die we onderweg tegenkomen. Even lekker voor anker en ontspannen na de reisdag van gisteren. Zwerfkatten in Griekenland zijn een fenomeen, maar Klein Vathi weet dit naar een nog hoger niveau te tillen. Wanneer je van katten houdt, is dit plaatsje dus sowieso al fantastisch.

klein Vathi – Vasiliki (14 zeemijlen)

De volgende ochtend halen we na de briefing gelijk ons anker op om te ontbijten in een nabijgelegen baai. ’s Ochtends staat er meestal weinig wind hier dus maken we dankbaar gebruik van door rustig op te staan en uitgebreid te zwemmen en te ontspannen. Tegen 12 uur vertrekken we uit de baai om nog zo’n 12 zeemijlen door te varen richting Vasiliki. In Vasiliki wordt er, in tegenstelling tot de rest van Griekenland, ook andere watersport beoefend. Zo kun je hier bijvoorbeeld surfplanken en open catamarans huren. Leuke afwisseling.

Vasiliki – Kefallinia (20 zeemijlen)

Vandaag varen we verder zuidwaarts richting Kefallinia – beter bekend als Kefalonia. Deze oversteek is 20 mijl, dus een mooie dag varen. In de haven Eufimia meren we aan. Deze haven is erg handig om alle voorraden aan boord aan te vullen. Zo is dit een prima plek om de watertank bij te vullen, geld te pinnen en langs de slager, bakker en de supermarkt te gaan. Misschien herken je de haven wel, want de film ‘Captain Corelli’s mandoline’ is hier opgenomen.

Kefallinia – Ithaka (22 zeemijlen)

Op woensdag staat de langste tocht op de planning: 22 zeemijlen varen naar Ithaka. Het havendorp Kioni is erg mooi en er gebeurt veel in haven met zeiljachten die komen en gaan. Doordat we een lange dag gevaren hebben, kunnen we het bezoek aan Kioni best wel uitstellen tot de volgende morgen. Eerst maar eens een welverdiende borrel in de kuip en nagenieten van een lange en mooie dag varen.

Ithaka – Sivota (11 zeemijlen)

De volgende ochtend is er volop tijd om Kioni en Ithaka te bezoeken. De briefing is wel gewoon ‘s ochtends, maar omdat de tocht naar Sivota maar 11 zeemijlen is, hoeven we niet vroeg te vertrekken. Geen zin om nog langer aan land te blijven? Dan kun je natuurlijk vroeg de haven verlaten en lekker voor anker in een mooie baai. Die zijn er namelijk meer dan genoeg. Begin van de middag varen we door naar Sivota. Dit ligt in een knusse en veilige baai. Ook is er aan de overkant van de baai een mooi strandje wat zeker uitnodigt tot een frisse duik. In de avond kiezen we een van de Griekse taverna’s om te eten.

Sivota – Lefkas (16 zeemijlen)

De laatste zeildag hebben we nog 16 mijl voor de boeg. Wil je er nog een langere zeildag van maken, dan kun je het eiland Lefkas ook via de westkant ronden in plaats van de oostkant. Het is dan nog ongeveer 22 zeemijlen varen. Eenmaal weer in Lefkas maken we een paar leuke groepsfoto’s en gaan we vervolgens nog een laatste keer genieten van de Griekse keuken met de hele groep.

*Dit is een voorbeeldroute en kan ter plaatse steeds worden aangepast door de flottieljeleiding in functie van de weersomstandigheden. De flottieljeleiding is goed getraind en zal steeds zorgen voor een afwisselende route waar zo veel mogelijk aan bod komt.