Menu

 

Lefkas – Ionische eilanden – 2 weken

vertrek 2021: 24/07

 

Prijzen:

 

Zeiljacht: alle zeiljachten met vertrekhaven Lefkas kunnen aansluiten bij deze flottieljes. Via de zoekfunctie onderaan de pagina kan je zelf op zoek gaan naar je ideale boot en met het contactformulier kan je ons vragen om een voorstel met onze topkeuzes op te sturen.

Flottieljetoeslag: 345€ per week 

Inbegrepen hierin is: Volledig uitgerust zeiljacht, assistentie van een flottieljeleider.

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC verplicht

 

ROUTE*:

 

Lefkas – Kastos 22 zeemijlen

De eerste dag varen we meteen een lekker stukje zodat iedereen ruim de tijd heeft om te wennen aan zijn jacht. Kastos is een klein dorpje in een mooi beschutte baai met kristalhelder water. Hier leggen we aan op anker en zwemmen we een lange lijn naar de rotsen. Een prima plek dus om na het aanmeren een eerste frisse duik van de voorpunt te nemen. ‘s Avonds staat een restaurant met prachtig uitzicht op de planning waar we gezellig met z’n allen gaan eten.

Kastos – Groot Vathi 16 zeemijlen

Vandaag een iets groter dorpje waar de huizen, geverfd in pasteltinten met oranje dakpannen, als een soort amfitheater tegen de omliggende heuvel aan gebouwd zijn. De kade wordt gesierd door vele goede vistaverna’s met uitzicht op de jachten die deze grote baai bezoeken.

Groot Vathi – Poros 19 zeemijlen

Het plaatsje Poros op het eiland Kefalonia draagt dezelfde naam als het populaire eiland in de Saronische Golf, maar er is een wereld van verschil tussen deze twee. Waar het eiland zich roemt om de bruisende kade is dit dorpje een oase van rust. Omgeven door groene heuvels en uitkijkend op een groot stuk zee, is dit haventje de perfecte plek om met alle flottieljeboten die daar zin in hebben een leuke kadeborrel te organiseren. Of om gewoon een goed boek te lezen op het voordek natuurlijk.

Poros – Zakynthos 24 zeemijlen

Zakynthos is natuurlijk bekend vanwege het beroemde scheepswrak in de baai van Navagio, maar heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Dit eiland is namelijk een van de weinige plekken in europa waar de Caretta Caretta zeeschildpad voorkomt en eieren legt. Dit is een van de grootste zeeschildpadden en ze kunnen wel 160kg worden. Goed opletten dus onderweg!

Zakynthos – baai op Zakynthos 4 zeemijlen

Vandaag varen we langs een paar van de baaien waar Zakynthos zo beroemd om is. Kristalhelder en turquoise water, steile krijtrotsen, witte zandstranden en groene natuur; de ene baai is nog mooier dan de andere… Met een beetje geluk met de wind kunnen we zelfs naar de meest iconische baai van Griekenland, waar midden op het strand het scheepswrak van Panagiotis ligt.

Zakynthos  – Kyllini (Olympia bezoeken) 14 zeemijlen

Vanuit onze prachtige baai, steken we vandaag over naar het vasteland van de Peloponnesos. Vanuit hier kunnen we namelijk Olympia bezoeken. De plek waar ooit de Olympische spelen zijn begonnen. Leuke afwisseling voor al het zwemmen, snorkelen, zeilen en eten.

Kyllini – Euffemia 32 zeemijlen

Het langste stuk van onze trip staat vandaag op de planning. Op tijd vertrekken dus, dan is het makkelijk te doen voor iedereen. We varen om 10 uur uit met een lekkere wind en om 17.00 zijn de laatste boten weer binnen. Precies op tijd voor de welverdiende ankerbiertjes. Na zo’n lange zeildag smaken die op de een of andere manier nog nét iets lekkerder dan normaal… Jamas!

Euffemia – fiskardo 10 zeemijlen

De tweede week is alweer aangebroken. Na de lange zeildag gisteren, doen we vandaag lekker rustig aan. Na de briefing eerst dus nog even het dorpje verkennen voordat de trossen los gaan. ‘s Middags zoeken we een mooie baai op om te lunchen en zwemmen en daarna varen we op ons gemak door naar de eindbestemming: het schitterende Fiskardo. Hier bouwen we van al onze boten één groot vlot dat we met ankers en lange lijnen naar de rotsen met naaldbomen op z’n plek houden.

Fiskardo – Spathagori 16 zeemijlen

Spathagori is een van de vele baaien aan de noordkant van Meganisi. We leggen aan bij een restaurantje op mooringlijn met de neus van de boot richting de kade. Hierdoor is het heerlijk om aan de achterkant van de boot het zwemplatform uit te klappen en van de baai je eigen privézwembad te maken. Het is dan ook geen verrassing dat we tot aan het diner met z’n allen in het water hangen en ook na het diner er nog een nachtduik onder de sterren wordt gedaan. Dit is pas vakantie vieren…

Spathagori – Kalamos 9 zeemijlen

Kalamos is een klein, authentiek vissersdorpje, waar de taverna’s meteen op de kade hun terras hebben staan. Er is niet veel te doen, maar des te meer ruimte om te ontspannen en lekker van de rust te genieten. ‘s Avonds wacht er natuurlijk een maaltijd met heerlijk verse vis.

Kalamos – Kioni 11 zeemijlen

Onderweg naar Kioni zijn er een aantal mooie baaien om ons anker te laten zakken. Dus dat wordt ons doel vandaag: eerst de baai met het helderste water vinden om te kunnen snorkelen en daarna de baai met het mooiste uitzicht om van de lunch te genieten. Ik kan vervelendere bezigheden verzinnen. Eenmaal in Kioni liggen we in een beschutte, kleine baai met lange lijnen naar de kant en is er een mooi wandelpad tussen de bomen door dat ons naar het schattige mini-dorpje brengt.

Kioni – Sivota 10 zeemijlen

Sivota ligt in een diepe inham die uitmondt in een kleine baai met opnieuw een idyllisch dorpje. Hier kunnen we via een restaurant onze plekken aan mooringlijnen reserveren, dus kunnen we lekker laat aankomen. Alles wat je nodig hebt zit binnen 3 minuten lopen van je jacht: een bakker, supermarktje, restaurant, barretje, zwemplek en voor de briefing van de volgende ochtend een koffietentje. Toch bestaat dit hele dorpje maar uit één straat/kade van niet meer dan 300m lang. Tijd voor een Pita Gyros, want ook die hebben ze hier natuurlijk gewoon.

Sivota – Lefkas 15 zeemijlen

Na twee weken zeilen en het gevoel een kleine wereldreis te hebben gemaakt is daar toch echt het moment om terug te keren naar de starthaven. We varen nog een lekker stukje en genieten optimaal van al het moois om ons heen, elkaar en dat ontzettend vrije gevoel dat een zeilboot met zich meebrengt. Stiekem kijken we nu al uit naar de volgende tocht…

*Dit is een voorbeeldroute en kan ter plaatse steeds worden aangepast door de flottieljeleiding in functie van de weersomstandigheden. De flottieljeleiding is goed getraind en zal steeds zorgen voor een afwisselende route waar zo veel mogelijk aan bod komt.