Menu

 

Volos – Sporaden – 2 weken

vertrek 2022: 16/07 en 30/07

 

Prijzen:

 

Zeiljacht: alle zeiljachten met vertrekhaven Volos kunnen aansluiten bij deze flottieljes. Via de zoekfunctie onderaan de pagina kan je zelf op zoek gaan naar je ideale boot en met het contactformulier kan je ons vragen om een voorstel met onze topkeuzes op te sturen.

Flottieljetoeslag: 345€ per week 

Inbegrepen hierin is: Volledig uitgerust zeiljacht, assistentie van een flottieljeleider.

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC verplicht

 

ROUTE*:

 

Skiathos – Alonisos (20 zeemijlen)

Op zondag vertrekken we na de briefing naar de zuidkant van Skiathos. Hier is een mooie baai waar we de verkoeling van het water opzoeken en de tijd nemen om ons jacht en haar vaareigenschappen goed te leren kennen. Want waarom zou je dat in een warme haven doen, als het ook in een prachtige stille baai kan? Begin van de middag halen we het anker op en varen door naar Alonisos.

 

Alonisos – Kira Panagia (20 zeemijlen)

Na een nacht in de haven van Alonisos, wordt besloten om de volgende nacht in een baai door te brengen. Op het eiland Kyria Panagia gaan we naar de baai Panormitis. Dit is in één woord prachtig. Deze baai ligt zo afgelegen dat er zelfs geen telefoonbereik meer is. Over rust gesproken… Met het idee alleen op de wereld te zijn, vallen we onder de sterrenhemel in slaap op het dek.

 

Kira Panagia – Steni Vala (10 zeemijlen)

Met een weemoedig gevoel verlaten we onze privé baai en gaan weer op zoek naar de bewoonde wereld. Althans, voor Griekse begrippen dan. We varen terug naar het eiland Alonisos maar gaan deze keer naar Steni Vala – een kleine vissershaven. Hier eten we ’s avonds dus ook heerlijk verse vis. Maar niet voordat we een duik hebben genomen vanaf het lange kiezelstrand aan de andere kant van het dorpje, nog geen 5 minuten lopen vanaf ons jacht.

 

Steni Vala – Skyros (35 zeemijlen)

Vandaag een lekker stuk varen! 35 zeemijlen, dus we vertrekken op tijd, meteen na de briefing. Gelukkig waait het goed, dus kunnen we het hele stuk in een kleine 6 uur varen. Skyros is een eiland dat veel weg heeft van een Cycladen eiland: witte huisjes, een Chora (centrum) op het hoogste punt en een zeer goed georganiseerde haven.

 

Skyros – Skantzoura (24 zeemijlen)

Op donderdag varen we weer een stuk omhoog naar het eiland Skantzoura. Dit is een onbewoond eiland waar dus ook geen haven is. We kiezen een prachtige baai uit aan de zuidkant waar we ons anker laten zakken in het helder blauwe water. Voor de echte fanatiekelingen is er midden op het eiland een verlaten klooster waar naartoe geklommen kan worden.

 

Skantzoura – Agnondas (19 zeemijlen)

Opnieuw kiezen we er voor om na een nacht in een baai, de volgende nacht op een bewoond eiland van Griekenland te besteden. Aan de zuidkant van Skopelos om precies te zijn. We varen naar een kleine haven waar een overheerlijk restaurant te vinden is. Dit is pas echt genieten van de Griekse keuken.

 

Adnondas – Koukounaris (15 zeemijlen)

Omdat we de vorige avond al zo veel en lekker gegeten hebben, besluiten we vanavond weer een baai op te zoeken – op het eiland Skiathos – en aan boord te koken. Koukounaris staat bekend als de baai met het mooiste strand van Skiathos. En sommigen zeggen zelfs van heel noord Griekenland… Een langgerekt zandstrand van enkele honderden meters lang, met bijna wit zand en ongelooflijk blauw water.

 

Koukounaris – Orei (21 zeemijlen)

De volgende ochtend halen we ons anker op en vertrekken naar het eiland Evia. Dit is een erg groot eiland en is op verschillende plekken op een haar na verbonden met het vasteland. We eindigen in een haven aan de noordkant van het eiland. Dit is een hele andere wereld met een mooi verzorgde haven, leuk dorpje en opnieuw prachtige stranden. Erg aan te raden om hiervandaan de zonsondergang te bewonderen.

 

Orei – Palaia Trikeri (14 zeemijlen)

Dan is het alweer maandag en beginnen we aan de tweede week van ons zeilavontuur. Dit doen we door op te kruisen bij de heersende wind en aankomen bij een van de meest mooie bestemmingen Griekenland rijk is. En geloof me, dat zegt veel. Palaia Trikeri ligt op een idyllisch, klein eilandje in een soort binnenzee achter een hele grote landtong van het vasteland. Hierdoor is de zee bijna altijd kalm en vlak en daardoor het uitzicht fantastisch.

 

Palaia Trikeri – Platania (16 zeemijlen)

Vandaag varen we achter de landtong langs, waar we gisteravond op uitkeken. Hogerwal blazen noemen we dat. Helemaal vlak water en toch goede zeilwind, ideale omstandigheden. Dat vindt de rest van het flottielje ook, dus al snel ontstaat er een wedstrijd. Eindigend bij een vissersdorp in een mooie baai. We liggen aan de kade, en eten bij een restaurant op nog geen 10 meter achter ons jacht.

 

Platania – Skopelos Stad (24 zeemijlen)

Vandaag varen we via een wereldberoemd plekje. Namelijk het kerkje van de film Mama Mia. Bij rustig weer, kun je hier voor anker gaan en omhoog klimmen naar het kerkje. Skopelos is een grote stad met leuke, bruisende boulevard en talloze restaurants en winkels. Goede afwisseling voor de kleine vissersdorpjes en verlaten baaitjes.

 

Skopelos Stad – Loutraki (12 zeemijlen)

Doordat we vandaag een relatief korte afstand voor de boeg hebben is dit een perfecte dag om ook het land eens goed te verkennen. In Loutraki kan een flinke wankeling omhoog gemaakt worden naar de Glossa. Het uitzicht vanuit dit authentieke dorp is fenomenaal. Geen zin om te wandelen maar wel om dit dorp en uitzicht te ervaren? Er rijden ook bussen die je graag omhoog brengen en weer terug halen.

 

Loutraki – Skiathos (6 zeemijlen)

Dit is alweer de laatste vaardag. Met het idee alsof we een wereldreis gemaakt hebben keren we weer terug naar onze vertrekhaven. Een klein stukje varen, dus ruim de kans om nog even optimaal te genieten en ontspannen. Wie nog wil zeilen, kan lekker zeilen en wie liever nog een paar uur ronddobbert in een baai, kan dit ook zeker doen. Baaien zijn hier namelijk genoeg. Heerlijk zeilen dus en vooral alle vrijheid om te doen waar jij nog behoefte aan hebt. Dat is toch de perfecte laatste vakantiedag? ’s Avonds eten we nog een laatste keer met de groep, en dan is het de volgende ochtend jammer genoeg tijd om het jacht te verlaten. Op naar de volgende reis!

 

*Dit is een voorbeeldroute en kan ter plaatse steeds worden aangepast door de flottieljeleiding in functie van de weersomstandigheden. De flottieljeleiding is goed getraind en zal steeds zorgen voor een afwisselende route waar zo veel mogelijk aan bod komt.