Menu

Marmaris – Carische kust 

Marmaris – Marmaris 1 week of 2 weken:  
Vertrek op 3/8 en 10/8/2019

 

Een echte familieflottielje … maar dan met een twist

Deze flottielje is volledig in handen van Mascott en onze partner in Turkije: Perfect Sailing. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze Nederlandstalige begeleiding perfect combineren met de uitstekende lokale kennis van onze partners Kevin en Sara. Zij streken in 2006 neer in Turkije met hun Hallberg Rassy en startten in 2010 hun eigen chartermaatschappij op in Marmaris. Ondanks de recente politieke problemen en de daaruit volgende dip in het toerisme beslisten ze toch om ter plaatse te blijven, er van overtuigd dat de stabiliteit snel zou weerkeren en het toerisme even snel weer zou volgen. Turkije is tenslotte één van de mooiste zeilgebieden in de middellandse Zee en gecombineerd met de rijke geschiedenis van deze streek en de uitermate gastvrije bevolking en heerlijke keuken blijft dit sowieso een absolute topbestemming!! Zeker voor zeilers.

Onze route voert ons, afhankelijk van de omstandigheden, naar de baai van Hisarönü met de heerlijke Turkse stadjes Datça en Selimiye of naar de prachtige baai van Ekincik waar we een bezoek kunnen brengen aan het schildpaddenopvangcentrum  op het strand van Iztuzu en aan de rotsgraven van Dalyan. De antieke geschiedenis van deze streek volgt je overal waar je gaat en de ruïnes zijn er zelfs talrijker en mooier dan in Griekenland.

Indien de Griekse autoriteiten het toelaten brengen we ook een bezoekje aan het idyllische Griekse eilandje Symi.

Wie mag je zoal verwachten op deze tocht?

Zoals gezegd is het een familie-flottielje. Reken dus vooral op deelname van families met kleine en iets grotere kinderen. Deze streek leent zich hier ook perfect toe met korte afstanden tussen verschillende stops, prachtige baaien om te zwemmen en te snorkelen en goede weersomstandigheden. Geen urenlange tochten waar we de kinderen moeten bezighouden met iPads en andere elektronica dus. De lokale bevolking ontvangt kinderen ook steeds overal met open armen.

Welke twist?

We maken er geen traditionele flottielje van met veel groepsactiviteiten tenzij hier uitdrukkelijk om gevraagd wordt. We vormen een flottielje om ondersteuning te bieden en een veilig gevoel te creëren in de verkenning van een nieuw gebied voor de deelnemers. Technische hulp is steeds maar een telefoontje of marifoonoproep verwijderd en eke dag zorgen we voor voldoende duiding en uitleg over de te varen tocht. Onze vrienden van Perfect Sailing voegen hier elke dag nog een item “Tips and Tricks” aan toe waarin ze je van extra goede raad en handige weetjes voorzien of kleine vaardigheden aanleren die onderweg van pas kunnen komen.

 

NB Breng genoeg cash mee op je zeiltocht! Er zijn geen ATM’s onderweg en bankkaarten worden slechts op enkele plaatsen aanvaard. Denk in de richting van 350 à 400 TL voor een avondmaal met meze, wijn, water en een paar biertjes voor twee personen.

Electriciteit en water zijn één keer per week beschikbaar. Douches zijn schaars. GSM’s kunnen wel vaak in restaurants worden opgeladen.

 

Vraag offerte

 

Marmaris – Marmaris 

Zaterdag tot zaterdag

 

Prijzen:

 

Beschikbare zeiljachten en prijzen zijn te vinden via onderstaande zoekopdrachten

Flottieljetoeslag per week: 200€ per week

Inbegrepen hierin is: 

  • Volledig uitgerust zeiljacht
  • assistentie van de flottieljeleiding bij navigatie en manoeuvres
  • gebruik van kayaks en subglider (aanwezig op het leidingjacht) https://www.subglider.eu/
  • Tips en tricks voor onderweg

 

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC verplicht

STARTDAG 03/08/2019
STARTDAG 10/08/2019 (onder voorbehoud)

Galerij