Menu

Sinds 19/05/2020 heeft de Kroatische overheid enkele belangrijke versoepelingen ingevoerd in de maatregelen die genomen werden om COVID-19 te bestrijden. voor een volledig overzicht van de versoepelingen verwijzen we u naar naar: https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a.

Belangrijk in deze versoepeling is de toelating van de overheid om het nautische toerisme weer toe te laten waarbij uw boardingpass van Mascott en uw crewlist als bewijs zullen dienen om het land binnen te kunnen.

Kan mijn reeds geboekte reis dan toch nog doorgaan deze zomer?

Kroatië is in ieder geval klaar om u weer te ontvangen en hoewel wij natuurlijk niets liever willen dan u weer op weg te zetten naar uw perfecte zeiltocht tussen de adembenemende Kroatische eilanden blijft voorzichtigheid natuurlijk geboden.

Voor de Belgische regering blijven internationale reizen tot op heden een niet essentiële verplaatsing en dus niet toegelaten. Meer hierover vind je op https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland. Een nieuwe update wordt verwacht op 7 juni.

Kan ik nog een zeiljacht reserveren?

Ook onze partners in Kroatië staan te popelen om weer aan de slag te gaan en de chartervloot wordt momenteel volledig klaargemaakt voor een gevuld seizoen. Er zijn zeker nog zeiljachten beschikbaar maar we raden wel aan om nog even de verdere evoluties in de versoepeling van de maatregelen af te wachten.

Wat is er nu al veranderd?

Enkele van de versoepelingen:

  • Binnenkomende reizigers moeten niet langer 14 dagen in isolatie
  • Restaurants mogen weer open
  • Binnenlandse vluchten worden gedeeltelijk hervat
  • Het openbaar vervoer rijdt weer
  • Kroatische en buitenlandse burgers kunnen het land vrij in-en uit reizen in overeenstemming met de maatregelen van het CNIPH (Croatian Institute for Public Health)