Menu

MADAGASCAR

 

Rondreis in het noorden van het Rode Eiland en een ontdekkingstocht van de Nosy Be Archipel per zeiljacht.

Madagascar is bekend voor haar lemuren en Baobabs maar wist je dat maar liefst 90% van haar fauna en flora uniek is op de wereld. Enkel op dit eiland ter grootte van Frankrijk vind je zo’n verscheidenheid aan landschappen en natuurpracht. Wij kiezen er natuurlijk voor om niet enkel op het land op verkenning te gaan maar ook op en onder het water.

 

 

NOSY BE ARCHIPEL

 

De Nosy Be archipel is een vaargebied zoals geen ander. Het “parfum eiland” is de ideale uitvalsbasis om zeilcruise te starten in dit betoverende stukje wereld. We varen van de ene baai naar de andere op kleine en iets grotere eilandjes die recht uit een fotoboek lijken te zijn geplukt. Onderweg varen we naast traditionele zeilboten, pirogues, die nog steeds voornamelijk worden gebruikt om vracht te vervoeren, al bestaat die vracht steeds vaker ook uit toeristen.

Onze zeiltocht voert ons naar de eilandjes Nosy Komba, Nosy Faly, Nosy Iranja en Nosy Mitsio, waar we aan land gaan om dorpjes te bezoeken, wandeltochten in de jungle te wagen en lemuren te spotten.

We stoppen onderweg om te zwemmen en te snorkelen en genieten van de verse producten en de lokale keuken.

Een onvergetelijke ervaring.

De weersomstandigheden in de maanden maart – april – mei zijn optimaal. De temperatuur schommelt tussen de 25° en de 30°C (al is het op het water steeds een beetje koeler wat ’s nachts zeker welkom is).

 

VERTREKDATA 2021: april/mei NTB, op aanvraag

 

15 DAGEN PROGRAMMA, vanaf 4430 € / pp

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Vliegtickets heen en terug (Brussel – Nosy Be)
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen
  • Alle transfers
  • 7 dagen aan boord van een luxe catamaran met schipper
  • ontbijt, drank, fruit, hapjes en ankerkosten inbegrepen
  • Belgische (Nederlandstalige) begeleiding

 

Niet inbegrepen in de prijs:

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Transfer luchthaven, heen en terug (vrijblijvend via Mascott te reserveren)
  • Annulerings- en/of bijstandsverzekering. Polisvoorwaarden ‘Allianz Global Assistance’ beschikbaar op aanvraag.

 

MAX 8 personen per catamaran + schipper  (volledige bezetting)

 

We bieden je ook de mogelijkheid om na onze zeiltocht je reis verder uit te breiden met verschillende modules.

ZEIL JE ZELF? Je kan natuurlijk ook zelf bareboat charteren en je eigen rondreis samenstellen. Wij werken een volledige reis à la carte uit indien gewenst.

voor een aangepast individueel programma met uitbreidingen contacteer ons

of

 

PROGRAMMA DAG PER DAG, 15 dagen: Noord Madagaskar en de Nosy Be archipel

 

 

Dag 1 Vertrek vanuit BRU

 

om 21:35 met Ethiopian Airlines’ Boeing 787

Tussenlanding in Addis Abeba.

 

Dag 2 Aankomst in Nosy Be, Madagascar om 14:35

 

Een privé busje met chauffeur wacht jou en je reisgezelschap op aan de luchthaven en brengt je naar je hotel, L’Heure Bleu.

Welkomstdrankje in het hotel en een lekker diner om even op adem te komen en je te helpen acclimatiseren.

 

Overnachting: L’Heure Bleu

Maaltijden: /

 

Dag 3 Rit naar Ankarana

 

Je chauffeur pikt je ‘s morgens op aan het hotel voor de rit naar Ankarana met een 4WD.

Aangekomen in je verblijf, “Chez Laurent”, voel je al dat het avontuur zich aankondigt.

 

Overnachting: Chez Laurent

Maaltijden: B

 

Dag 4 Bezoek aan het Ankarana National Park per Jeep.

 

Ankarana National Park is een uitzonderlijke plek vol natuurlijke schoonheid in het noorden van Madagascar. Het park net ten zuiden van Diego Suarez is beroemd om de vleermuizengrotten en mysterieuze spelonken die gehuld zijn in legendes. Ankarana herbergt vlaktes van puntige tsingy (kalkstenen rotspunten) met daartussen verborgen kloven met bossen en ondergrondse rivieren. Het park is opgesplitst in een westelijk en oostelijk deel. De wandelroutes zijn uitdagend maar belonend.

 

Overnachting: Chez Laurent

Maaltijden: B

 

Dag 5 Rit naar Amberbergen

 

Vandaag staat er een uitstap naar het regenwoud op de planning.

Op amper 50km afstand van elkaar bedraagt de gemiddelde regenval per jaar in Amberbergen NP maar liefst 3500mm tegenover 900mm per jaar in Diego Suarez. Dit laat zich natuurlijk merken in de flora en fauna. We wandelen over brede paden door dit oeroude regenwoud en gaan op zoek naar lemuren en andere leuke beestjes (groot en klein).

In het park leven meer dan duizend verschillende plantensoorten, verdeeld over de droge loofbossen op lagere hoogtes en de subtropische bossen op hogere hoogtes.

De wegen zijn hier heel slecht en de 4-wiel aangedreven auto’s zijn zeker geen overbodige luxe.

 

Overnachting: Nature Lodge

Maaltijden: B

 

Dag 6 Diego Suarez

 

Tijd voor een beetje stadsleven: we vertrekken naar Diego Suarez (Antsiranana), ook wel gekend als het “Havana van Madagascar”.

We genieten ’s avonds van de bruisende stad en de vele bars en restaurants

 

Overnachting: Le Colbert

Maaltijden: B

 

Dag 7 de drie baaien

 

Avontuurlijke excursie met Quads naar de “Trois bais de Sakalava”. Drie prachtige baaien met hagelwitte zandstranden, vooral bekend bij surfers vanwege de perfecte golven die hier komen aanrollen vanuit de Indische Oceaan.

Lunch inclusief.

 

Overnachting: Le Colbert

Maaltijden: B, L

 

Dag 8 Terug naar Ankarana

 

Overnachting: Chez Laurent

Maaltijden: B

 

Dag 9 Start van onze zeiltocht in de Nosy Be Archipel

 

De route leggen we niet op voorhand vast, we laten ons leiden door de weersomstandigheden en kiezen de bestemmingen uit die op dat moment het best bereikbaar zijn per zeiljacht. Dit zijn enkele van de mogelijke stops tijdens onze week aan boord:

 

Nosy Komba

Een klein vulkanisch eiland ten noordwesten van Madagaskar, gelegen tussen Nosy Be en het vasteland.

Er leven veel maki’s op het eiland, die er als heilig worden beschouwd door de eilandbewoners.

Het eiland is bijna volledig bedekt met tropisch regenwoud waardoor er een grote verscheidenheid is aan flora en fauna. De stranden en de ongereptheid maken het een bestemming voor liefhebbers van ontspanning, onthaasting en natuur.

Het hoogste punt is de vulkaan Antaninaomby met 622 meter.

Zonder twijfel één van de mooiste plekken van Madagascar om te snorkelen en duiken. Dit gebied staat ook bekend om de vele zeeschildpadden en de mooie koraalriffen.

 

Nosy Iranja

Twee kleine eilandjes verbonden door een witte strook zand. Aan beide kant fel blauw water waar je veel zeeschildpadden kan spotten.

Het eiland heeft een mooi uitzichtpunt waar je zicht hebt op blauwe water en de witte zandstrook. Onderweg naar Nosy Iranja heb je ook een grote kans dolfijnen te spotten.

 

Nosy Tanikely 

Sinds 2011 heeft Nosy Tanikely de status van nationaal park.

Het eiland is onbewoond en er leven dieren als vleerhonden en schildpadden.

Duiken en snorkelen wordt veel gedaan in de wateren rondom het eiland, met een gemiddelde diepte van 12 meter (maximaal 18 meter), vooral vanwege de biodiversiteit. Men heeft een zicht tot de diepte van 10 tot 30 meter, hoewel dit wisselt door de aanwezigheid van plankton. De temperatuur van het water varieert tussen de 25 en 30 graden Celsius.

Midden op het eiland staat een vuurtoren die te bezichtigen is.

 

Nosy Mitsio 

De Mitsio-archipel is een verzameling van kleine eilanden, 40 zeemijlen ten noordoosten van Nosy Be. Uitstekende bestemming om te duiken en snorkelen op levendige randkoraalriffen. De archipel bestaat ongeveer uit een dozijn eilanden, die onbewoond zijn, behalve een paar kleine vissersgehuchten en een toeristisch resort en is alleen bereikbaar per boot. Op weg naar de archipel zie je vaak dolfijnen met een flesneus en groene schildpadden, maar de aankomst is nog adembenemender varend tussen kleine tropische eilanden, weelderig begroeid met tropische vegetatie en omzoomd met poederwitte stranden. Er is absoluut geen lichtvervuiling en ’s nachts glinsteren de sterren helder over het water.

Nosy Mamoko

Dit eiland dat zelden door toeristen wordt bezocht, bevat verbazingwekkende rijkdommen, waaronder de oudste bewoners van de streek, de eeuwenoude landschildpadden die zich rustig voortbewegen in een prachtige omgeving. Naast deze reuzen is Nosy Mamoko ook de thuisbasis van veel maki’s, vogels en reptielen die dit kleine eiland delen met de nomadische vissers die er wonen.

Nosy Mamoko is een voormalige Arabische handelspost. Tegenwoordig is het eiland een heilige plaats waar de inwoners, de etnische groep Sakalava, de bewakers zijn van voorouderlijke tradities. In het binnenland kan je weelderige flora en een prachtige waterval ontdekken waar je een verfrissende duik kunt nemen.

 

Nosy Hara

Het meest indrukwekkende op dit kleine eiland van 3 km lang zijn de meer dan 200 soorten koraalvissen, 108 soorten koralen, 3 soorten sponzen, 54 soorten weekdieren, 5 soorten zeeschildpadden, walvissen (trekkende) en dolfijnen, 30 vogelsoorten waaronder de adelaarsvisser, 18 soorten reptielen waaronder brookesia micra, de kleinste kameleon ter wereld en Acrantophis madagascariensis. Als je naar Nosy Hara gaat, verken je niet alleen een maritiem park, maar ontdek je ook veel van de rijkdom van het noordelijke deel van Madagaskar.

 

Russian Bay

De Baai van Russen (of Ambavatory Bay) ligt op het puntje van het schiereiland Ampasindava. De baai is een echte schuilplaats voor passerende schepen en wordt al lange tijd gebruikt als ankerplaats. Het mariene milieu is opmerkelijk vanwege zijn schoonheid en biodiversiteit. Deze regio staat bekend om de aanwezigheid van dolfijnen, walvishaaien (trekkend) en mantaroggen. De bultruggen paren en baren in dit gebied. De stranden dienen ook als broedplaats voor zeeschildpadden, terwijl de vele omzoomde koraalriffen echte natuurlijke aquaria zijn. De bossen worden bewoond door maki’s, wilde varkens, vleermuizen en vogels. Sommige dorpen liggen aan de kust en leven voornamelijk van de visserij, de veeteelt en de teelt van kokosnoten. De Baai van Russen heeft prachtige witte zandstranden met kokospalmen en filao.

 

Dag 15 Vlucht Nosy Be – Brussel

 

GALLERIJ