Menu

THAILAND

 

Op verkenning in de Koh Chang archipel.

We dompelen ons onder in het Thaise “Island Life” aan boord van onze catamaran. Elke dag een nieuwe baai om te ankeren, een prachtig strand om op te relaxen, een mooi resort om lekker te eten.

Snorkelen, duiken (voor beginners en gevorderden), echte Thaise kooklessen, exploratietochten met de dinghy, verkwikkende wandelingen naar watervallen, … maken van deze trip een onvergetelijke ervaring.

 

 

 

KOH CHANG ARCHIPEL

 

De Koh Chang archipel bestaat uit drie grote en nog een hele hoop (meer dan 40) kleinere eilandjes in het oosten van de Golf van Thailand, vlak voor de Cambodjaanse kust. Koh Chang is het meest noordelijke en het grootste van de eilandengroep. Hier bevindt zich ook de grootste concentratie aan hotels en toeristische ondernemingen, hoewel dit in vergelijking met andere plaatsen in Thailand nog heel bescheiden blijft. Het eiland staat bekend om haar watervallen, koraalriffen en regenwoud.

De andere twee grote eilanden zijn Koh Kood en Koh Mak. Twee subtropische parels waar we het meeste van onze tijd zullen doorbrengen en deelnemen aan enkele leuke activiteiten. Het toerisme beperkt zich hier voornamelijk tot enkele luxe resorts die perfect in het landschap werden ingepland en vanaf het water amper zichtbaar zijn. Enkele (van oorsprong Cambodjaanse) vissersdorpjes nemen je mee terug in de tijd en tonen je een glimp van het traditionele Thaise leven.

Op het water zijn we vaak bijna alleen. In de baaien liggen soms een paar andere zeilboten en in de verte zie je de lichten van de vissersboten (inktvis voornamelijk). Verder is er niets 🙂

De kleinere eilandjes vormen de perfecte lunchstops waar we kunnen snorkelen, zwemmen of een korte ontdekkingstocht aan land kunnen organiseren.

De weersomstandigheden in de maanden december-januari-februari zijn optimaal. Deze periode staat bekend als het “koele seizoen” met een temperatuur die schommelt rond de 30°C (al is het op het water steeds een beetje koeler wat ’s nachts zeker welkom is). De wind komt voornamelijk uit het Noordoosten en geeft ons soms mooie zeildagen, al zijn windstiltes ook best vaak van de partij. De zee tussen de eilanden is rustig dus schrik van zeeziekte hoef je niet te hebben.

 

VERTREKDATA 2020: op aanvraag

 

10 DAGEN GROEPSPROGRAMMA, vanaf 2.670 € / pp

 

  • Vliegtickets heen en terug (Brussel – Bangkok)
  • 1 overnachting in Bangkok in modern boetiekhotel
  • Transfer Bangkok – Koh Chang (auto + ferry)
  • Bezoek Wat Saman Rattanaram tempel
  • 7 dagen zeilen met een luxe catamaran
  • ontbijt, drank, fruit, hapjes en ankerkosten inbegrepen
  • Belgische (Nederlandstalige) schipper

MAX 8 personen per catamaran + schipper  (volledige bezetting)

 

We bieden je ook de mogelijkheid om na onze zeiltocht je reis verder uit te breiden met verschillende modules.

ZEIL JE ZELF? Je kan natuurlijk ook zelf bareboat charteren en je eigen rondreis samenstellen. Wij werken een volledige reis à la carte uit indien gewenst.

voor een aangepast individueel programma met uitbreidingen contacteer ons

of

 

INDIVIDUELE RONDREIS 21 DAGEN (voorbeeld): Zeilen in de Koh Chang archipel – Siem Reap – Khao Yai

Dag 1: 

Vlucht Brussel- Bangkok met Thai Airways

Dag 2: 

Aankomst Bangkok

Maaltijden: geen

Transfer naar het hotel

Rest van de dag vrij

Overnachting in het Nuovo City hotel

Dag 3: 

Bangkok – Koh Chang

Maaltijden: B L

Vanochtend om 07.30 uur, ontmoet je je gids en chauffeur in de lobby van het hotel om naar Koh Chang te reizen. Onderweg bezoek je de meest kleurrijke en opzichtige Wat Saman Rattanaram’s. Het liggende 16 meter hoge roze Ganesh-beeld met olifantenkop en 4 armen is moeilijk te missen! Er zijn ook verschillende (zeer!) grote beelden van andere boeddhistische en hindoeïstische afbeeldingen, die verrassend gemixt zijn met popculturen, zoals Doraemon, Transformers en meer. Een kleiner exemplaar van Myanmar’s Golden Rock maakt ook deel uit van dit hindoeïstische / boeddhistische / Chinese tempelcomplex. In Trat bezoek je het dorp Baan Laem Makham voor een lokale lunch voordat je de openbare veerboot naar Koh Chang neemt voor de start van de zeiltocht

Avondeten in het Salak Phet Seafood restaurant (niet inbegrepen)

Overnachting aan boord van de catamaran

Dag 4 tot dag 10: 

Zeiltocht in de Koh Chang archipel met uitstappen en duikinitiatie (niet inbegrepen)

Zie extra infobrochure

Maaltijden: geen

Mogelijkheid voor ontbijt en lunch aan boord afhankelijk van de dagactiviteiten.

Overnachting aan boord

Dag 11: 

Check-out catamaran

Vrije dag op Koh Chang

Maaltijden: geen

Overnachting in Awa resort Koh Chang

Dag 12:

Vertrek naar Cambodja

Aankomst Poipet-grens – Siem Reap

Maaltijden: geen

Welkom in Cambodja!

Bij aankomst in Poipet, Cambodja ontmoet je je privéchauffeur en gids die je naar Siem Reap zal overbrengen. De reis duurt ongeveer 3 uur en een half. Bij aankomst wordt je afgezet bij het hotel om in te checken.

Onze middagtour begint in het hotel. We rijden langs de King’s Siem Reap-residentie en door de Koninklijke Tuinen. We volgen de Siem Reap Rivier en rijden langs privéwoningen en kleine riviermarkten. We steken de rivier over en slingeren ons een weg langs rode kleiwegen en kleine onverharde paden, door een reeks lokale dorpen, over kleine boerderijen en langs schoolkinderen op weg naar huis. We banen ons naar de westkant van het Angkor-park.

Na een korte stop om koud water en vers fruit te kopen zullen we onze rit voortzetten. We omzeilen de grotere bezoekersgroepen die het park verlaten en volgen in plaats daarvan enkele kleinere wegen, langs prachtige rijstvelden en kleine, historische familiepercelen waar het leven generaties lang onveranderd is gebleven. Naarmate de tempels sluiten voor de bezoekers, krijgen we toegang tot parkwegen en -paden om deze opmerkelijke historische locatie in een andere context en een ander licht te bekijken en een glimp van de magnifieke zonsondergang op te vangen wanneer de dag ten einde loopt.

Om de avond compleet te maken nemen we een rustige rit met de Dragon Boat op de gracht van Angkor Thom, met lokale delicatessen en frisdrank en champagne aan boord. Aan het einde van onze boottocht staat er een bus met airconditioning klaar om ons terug te brengen naar het hotel in Siem Reap waar we om ongeveer 19.00 uur aankomen, met voldoende tijd om te genieten van een heerlijk avondmaal en avondactiviteiten in de stad.

Overnachting in het boetiekhotel La Niche d’Angkor, deluxe kamer

Dag 13: 

Siem Reap – Kulen Adventure

Maaltijden: B L

Na het ontbijt neemt je privégids en chauffeur je mee op een reis door het adembenemende landschap voor een bezoek aan de mysterieuze waterval bij Phnom Kulen.

Phnom Kulen (of Kulen Mountain) vertaalt als “Berg van Lychees”. Het ligt in het Svay Leu-district, ongeveer 48 kilometer ten noorden van Siem Reap. Phnom Kulen is een geïsoleerde keten van kleine bergplateaus van gemiddelde hoogte ten zuiden van het Dângrêk-gebergte en verschijnt als een lang silhouet aan de horizon. Geologisch is Phnom Kulen gevormd uit zandsteen en het was belangrijk als steengroeve in de Angkoriaanse tijd. Kulen is nu een beschermd gebied en heeft sinds 1992 de status Werelderfgoed gekregen van de UNESCO. De Samré-stam woonde vroeger aan de rand van Phnom Kulen, waar ze zandsteen ontgroeven en vervoerden naar de koninklijke locaties in Angkor en daarbuiten. Door haar ligging is de site goed verdedigbaar en werd ze door de Khmer Rouge als laatste bolwerk gebruikt toen hun regime in 1979 afliep. Onlangs hebben archeologen zo’n 30 tempels op Phnom Kulen gelokaliseerd met op helikopters gemonteerde lasers om variaties in de grondhoogte te meten door middel van dichte begroeiing. Phnom Kulen wordt algemeen beschouwd als de geboorteplaats van het oude Khmer-rijk.

Tijdens de bouwperiode van de oude tempels in de negende eeuw werden zandstenen van deze heilige berg naar Angkor gebracht. Het was hier in Phnom Kulen dat Koning Jayavarman II in 802 n.Chr. Onafhankelijk werd van Java. De site staat bekend om zijn gravures die de vruchtbaarheid vertegenwoordigen en de wateren hebben speciale betekenis voor de bevolking van Cambodja. Slechts een paar centimeter onder het wateroppervlak zijn meer dan 1000 gravures van Yoni en Linga in de rivierbedding van zandsteen geëtst. De wateren worden als heilig beschouwd, gezien de heilige gravures die ook een stenen voorstelling van de hindoegod Vishnu bevatten, liggend op zijn slang Ananta, met zijn vrouw Lakshmi aan zijn voeten. Een lotusbloem steekt uit Vishnu’s navel met de god Brahma. We zullen ook een bezoek brengen aan Preah Ang Thom met een groot Boeddhabeeld. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is acht meter hoog. Preah Ang Thom is de heilige en aanbiddende god voor Kulen Mountain. Naast Preah Ang Thom, Chhok Ruot, zijn ook voetafdrukken van Preah Bat Choan Tuk, Peung Chok, Peung Ey So en Peung Ey Sey te zien. De rivier eindigt dan met een prachtige waterval. We zullen ook een bezoek brengen aan het terras van Sdach Kum Ling met de ruïne van een kleine bakstenen tempel in het midden. Het was honderden jaren bedekt met lava. Na een verfrissende duik in de waterval, zul je van een een lokale Khmer-lunch kunnen genieten en een beetje ontspannen voordat we de reis met de motorfiets voortzetten om twee verschillende levensgrote stenen olifanten diep in de jungle te bezoeken.

Vandaag eindigt de dagtocht met de zonsondergang bij Pre Rup Temple, de prachtige roestrode kleur van de laterietsteen en baksteen die is gebruikt om Pre Rup te bouwen wordt geaccentueerd tijdens zonsondergang en staat in schitterend contrast met het weelderige groen van de jungle in de afstand.

Overnachting in het boetiekhotel La Niche d’Angkor, deluxe kamer

Dag 14: 

Siem Reap – Banteay Srei en Kampong Kleang

Maaltijden: B L

Deze ochtend om 08.00 uur bezoek je Banteay Srei, dit was gedurende vele jaren verboden terrein vanwege de afgelegen locatie en activiteiten van de Rode Khmer. Gebouwd in de late 10de eeuw en opgedragen aan Shiva, bevatten de roze kalkstenen muren van Banteay Srei de beste bas-reliëfs van alle tempels in Angkor.

Als je geïnteresseerd bent, kan je ervoor kiezen om het Cambodjaanse Landmine Museum, Preventie en Rehabilitatie Centrum te bezoeken. Naar schatting zijn meer dan 110 miljoen landmijnen over de hele wereld begraven. In Afghanistan, Angola, Irak, Koeweit en Cambodja zijn de grootste concentraties landmijnen. In Cambodja zijn de inspanningen om mijnen rond Angkor Wat en de belangrijkste toeristenplaatsen te ruimen succesvol geweest. Miljoenen mijnen blijven echter begraven en hebben een grote impact op het leven van het Cambodjaanse volk. Leer meer over de inspanningen van het centrum en werk met dit bezoek. De lunch wordt geserveerd in het plaatselijke restaurant.

Na de lunch rijd je naar het dorp Kampong Kleang. Houten huizen op 10 meter hoge palen, omringd door water in het natte seizoen en op de rand van het meer in het droge seizoen. Je rijdt over de onverharde weg naar het dorp waar je veel houten huizen en traditionele visuitrustingen zult zien.

Bij aankomst in het paalhuis verwelkomt het gezin je met wat thee en koffie voordat je door het dorp gaat wandelen. Deze gemeenschap van Kampong Kleang kent veel inventieve manieren om vis te vangen. We leren over het dorpsleven tijdens een bezoek aan een plaatselijke school, zien het roken van meervallen en spreken met een visser terwijl hij reparaties verricht aan zijn net. In de namiddag maak je een boottocht om de zonsondergang op het Tonle Sap-meer te zien. Je bent vroeg in de avond terug in je hotel in Siem Reap. Geniet op uw gemak van de avond.

Overnachting in het boetiekhotel La Niche d’Angkor, deluxe kamer

Dag 15: 

Siem Reap – Buffalo Lake Adventure

Maaltijden: B L

Als het Tonle Sap-meer zich terugtrekt, laat het het meer van Buffalo achter. Omringd door bos en door de moeilijkheid om dit stuk water te vinden wordt het een toevluchtsoord voor vogels en vissen tijdens het droge seizoen.

We beginnen ons avontuur in een klein dorp en fietsen langs aarden paden tussen hoge huizen en tuinen en dan over de watervlakte van Tonle Sap en het lage bos dat een paar maanden geleden nog volledig onder water lag. Onze kajaks wachten aan de waterkant vanwaar we de vele inhammen en zijrivieren van dit seizoensgebonden meer en beschermd gebied kunnen verkennen. Een toevluchtsoord voor de vogelkolonies van Prek Toal tijdens het droge seizoen. Vrij van motorgeluid, met alleen de schreeuwen van de vogels erboven en het gekwaak van de kikkers beneden peddelen we langzaam tussen de poelen totdat we bij een klein eiland komen waar we in de schaduw van eeuwenoude bomen onze picknick zullen opzetten.

Na de lunch kunnen we aan boord van onze motorboot of kajakken we verder langs een rivier die uitmondt in de rijstvelden. Daar staan onze fietsen klaar voor een rit langs de buffelbanen naar ons eindtransport.

Beschikbaar van februari tot juli. Geschikt voor jonge gezinnen.

Overnachting in het boetiekhotel La Niche d’Angkor, deluxe kamer

Dag 16: 

Siem Reap – Poipet-grens

Maaltijden: B

Vandaag word je om 07.00 uur opgehaald door je privégids en chauffeur voor je transfer naar Poipet-grens om terug naar Thailand te rijden.

Dag 16: 

Siem Reap – Khao Yai

Maaltijden: B

Bij aankomst aan de grens van Aranyaprathet (Thaise zijde), ontmoet je onze gids en transfer ongeveer 4 uur rijden naar je accommodatie in Khao Yai. De middag is vrij.

‘s Avonds rond 17.00 uur, ga je terug het park in met een gids voor een nachtelijke safari om wild te spotten. Laat op de avond ga je terug naar het hotel en de rest van de avond is vrij.

Overnachting in The Greenery Resort, Greenery-kamer

Dag 17: 

Khao Yai

Maaltijden: B L

Opstaan om 07.00 uur en klaar zijn voor vertrek om 08.00 uur. We rijden naar het nationale park en stoppen onderweg op een fantastisch uitkijkpunt en het interessante bezoekerscentrum. We wandelen ongeveer 2 uur lang door droog, groen bos waar vaak gibbons, apen en neushoornvogels worden gezien. Iedereen die redelijk fit is kan hieraan deelnemen, omdat de paden een beetje op en neer gaan, maar nooit echt steil zijn. Vervolgens rijden we naar de “Haew Suwat” waterval (bekend van de film ‘The Beach’!). We lunchen in de buurt en daarna kunnen we zwemmen in een natuurlijk zwembad. In de middag rijden we naar de op één na hoogste berg van het park om te gaan ontspannen op een geweldig uitkijkpunt.

Overnachting in The Greenery Resort, Greenery-kamer

Dag 18: 

Khao Yai – Bangkok

Maaltijden: B

Laat in de ochtend om 11.00 uur zal onze gids je ophalen bij het hotel en ongeveer 3 uur rijden naar je accommodatie in Bangkok. De rest van de dag is vrij.

Overnachting in Nouvo City, Superior Classic-kamer

Dag 19: 

Bangkok

Maaltijden: B L D

Deze ochtend (heeeel vroeg) om 06.30 uur verlaten we Bangkok en rijden we naar de Lao Tak Lak-markt en -gemeenschap aan het water. Lao Tak Lak ligt tegenover de overvolle Damnoen Saduak-markt en behoudt nog steeds de manier van leven langs de grachten samen met de 140 jaar oude architectuur zoals te zien in de wijk aan de waterkant. Dit is een perfecte plek om getuige te zijn van de traditionele Thaise manier van leven waar de grachten nog steeds het belangrijkste vervoermiddel zijn voor de lokale bevolking. Geniet van een boottocht met een “longtail” boot en een lokale lunch voordat je terugkeert naar Bangkok.

Even platte rust vooraleer we gaan genieten van een verrukkelijke verkenning van het 200 jaar oude China Town district van Bangkok door verschillende smakelijke eetgelegenheden te bezoeken, van stoeprand-verkopers tot karaktervolle restaurants. Om 17.45 uur gaan we op weg naar het ontmoetingspunt aan de rivier en worden we door enkele van de meest karakteristieke steegjes van China Town geleid. We genieten vervolgens van het prachtige uitzicht op de rivier vanaf een lokale bar op het dak. Hier krijgen we een korte uitleg van de gids en genieten we van een drankje (bier of frisdrank) terwijl we de ondergaande zon bekijken. Daarna springen we aan boord van een tuk-tuk en gaan wde diep in Chinatown om onze fascinerende tour te beginnen. Je kan allerlei soorten gerechten proeven (en een paar lokale drankjes ook!) Van dim sum, dumplings, verse zeevruchten, lokale desserts en zo veel meer! Gedurende de avond zal uw deskundige gids de achtergrond van al het verschillende eten en drinken dat u proeft, uitleggen, evenals een inzicht geven in de omgeving. Rond 20.30 uur is het hoog tijd om te stoppen voordat je maag ontploft en je avond eindigt met een drankje (bier of frisdrank) in een mooie openlucht bar waar je comfortabel kunt zitten en naar de drukte van China Town kunt kijken .

Overnachting in Nouvo City, Superior Classic-kamer

Dag 20: 

Bangkok

Maaltijden: B L

Vanochtend om 07.30 uur, ontmoet je gids en begin je reis door een bezoek te brengen aan Wat Po, een van de oudste en grootste tempels van Bangkok, we zijn er net op tijd voor het monnik zingen, ze beginnen om 09.00 uur! Vervolgens bekijken we Lak Muang, de stadspijler van Bangkok, een niet vaak bezochte plaats door toeristen. De hoogtepunten van het programma van vanmorgen zijn het Grote Paleis en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha (Wat Pra Kaew), de meest vereerde tempel in het Koninkrijk.

Na een pauze voor een typisch Thaise lunch in een lokaal restaurant stappen we aan boord van een longtailboot om de ‘klongs’, het doolhof van kanalen en waterwegen van Bangkok, te verkennen. Je ziet delen van het traditionele Thaise leven, die verdwenen zijn uit het grootste deel van Bangkok. Terug op de Chao Phraya eindigen we de dag met een bezoek aan Wat Arun, de Tempel van de Dageraad. Je bent laat in het hotel terug vanmiddag.

Overnachting in Nouvo City, Superior Classic-kamer

Dag 21: 

Bangkok

Maaltijden: B

De uitchecktijd is ’s middags (12.00 uur). Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

 

GALLERIJ