Menu

MALEISIË – TIOMAN

Familiereis

 

Tioman biedt een waaier aan avontuurlijke mogelijkheden. Aangezien wij het met een eigen boot ontdekken kunnen we de drukke plekken achter ons laten en op zoek gaan naar Tioman’s mooiste pareltjes. Prachtige duik -en snorkelplekken, onbereikbare witte stranden, trektochten door de dichtbeboste jungle op zoek naar de vele watervallen.

Elke dag een nieuwe ankerplek in dit tropisch vakantieparadijs!

 

 

TIOMAN ISLAND

 

Tioman is met haar 350km2 het grootste eiland van Maleisië en is het meest populaire eiland aan de Maleisische oostkust. Het is vooral gekend om haar paradijselijk kristalhelder water en haar resorts. Enkel de dorpen aan de kust zijn bewoond, en aangezien het eiland door de vele heuvels en bergen geen eigen wegennetwerk heeft, is het bij uitstek geschikt om per boot te ontdekken.

Het rustige eiland herbergt een mix van klein- en grootschalige resorts, ideaal om er ’s avonds de benen onder tafel te schuiven! De Maleisische keuken is zowieso al heel rijk en divers van smaak, en de vers gevangen vis maakt het allemaal nog beter.

 

VERTREKDATA:

 

Van april tot en met september (beschikbare data op aanvraag)

 

11 DAGEN, prijs op aanvraag

 

Inbegrepen:

 • Vliegtickets heen en terug (Brussel – Singapore)
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen
 • 3 overnachtingen en uitstappen met gids in Singapore
 • Transfers van het hotel naar Tioman
 • 7 dagen aan boord van een luxe zeiljacht
 • ontbijt, drank, fruit, hapjes en ankerkosten inbegrepen
 • Nederlandstalige schipper

 

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • Transfer luchthaven, heen en terug (vrijblijvend via Mascott te reserveren)
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering. Polisvoorwaarden ‘Allianz Global Assistance’ beschikbaar op aanvraag.

MIN 4 en MAX 6 personen  + schipper  (volledige bezetting)

 

Wil je graag enkel het gedeelte op de boot meemaken of heb je graag een langer, volledig uitgewerkt programma contacteer ons dan voor een volledig, à la carte uitgewerkt, reisprogramma.

PROGRAMMA DAG PER DAG, 11 DAGEN

 

Dag 1: VLUCHT NAAR SINGAPORE

Een chauffeur wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar je hotel in Singapore.

Maaltijden: Geen

Overnachting in Singapore: Copthorne Kings Hotel 4* (superior room)

Dag 2: GARDENS BY THE BAY EN SKYPARK

Gardens by the Bay beslaat meer dan 100 hectare en is een hoogtepunt voor elke bezoeker van Singapore. De tuinen zijn gebouwd tegen een kostprijs van meer dan een miljard dollar. We zullen de Flower Dome en het Cloud Forest bezoeken, evenals de Skywalk, een verhoogde loopbrug. Hier kunnen we genieten van een indrukwekkend zicht op de tuinen.

Vanaf het iconische Marina Bay Sands SkyPark genieten we vervolgens van een adembenemend uitzicht op Singapore. Het Sands SkyPark strekt zich uit over de drie hoteltorens van Marina Bay Sands op 200 meter hoogte en beschikt over een 150 meter lange infinity pool.

Maaltijden: Ontbijt

Overnachting in Singapore: Copthorne Kings Hotel 4* (superior room)

Dag 3: CHINATOWN EN LITTLE INDIA

Ervaar de verschillende culturen die hier voor je ogen tot leven komen.

In Chinatown ervaar je het oude naast het nieuwe, traditie naast moderniteit.

Little India betovert je met haar aromatische en exotische kruiden, bloemenwinkels, groenteverkopers en drukke curryhuizen.

In Tekka Center, deels natte markt, komen verschillende etnische gemeenschappen samen om een multicultureel winkelfiesta te creëren.

Maaltijden: Ontbijt

Overnachting in Singapore: Copthorne Kings Hotel 4* (superior room)

Dag 4: VAN SINGAPORE NAAR MALEISIË

We vertrekken met een privaat busje naar Mersing, Maleisië. Deze tocht duurt 3,5 uren en gaat via de Maleisische oostkust. Daar nemen we de ferry naar het exotische eiland Tioman. Welkom aan boord! In de namiddag verkennen we het hoofddorp van het eiland, Tekek, en kopen we provisie voor de komende week.

Maaltijden: Ontbijt

Overnachting: aan boord

Dag 5: CORAL ISLAND

Na het ontbijt varen we met het zeiljacht naar Coral island, een uurtje zeilen vanuit Tekek, en werpen ons anker uit in één van de baaien. Heerlijk genieten van het kristalheldere water, de rust en het mooie strand. Voor wie dat wil is er een snorkelinitiatie voorzien.

Maaltijden: Geen (aan boord van het zeiljacht zorgen we voor provisie en kan je zelf ontbijt en lunch verzorgen, avondmaal aan de wal of aan boord in afspraak met de schipper)

Overnachting: aan boord

Dag 6: MONKEY BAY

Het ochtendlicht lonkt ons naar het dek en de ochtend start met een plons in het warme water. Welkom in het paradijs! We verkennen het strand, het eiland en het onderwaterleven, en na een lichte lunch lichten we het anker en varen naar Monkey Bay, waar we de namiddag doorbrengen. ’s Avonds gaan we voor anker bij ABC Village, verkennen we het dorp en verwennen we onze hongerige magen met heerlijke schotels van de lokale restaurantjes.

Maaltijden: idem

Overnachting: aan boord

Dag 7: DUIKEN, JUNGLE EN SCHILDPADDEN

De duikers aan boord worden vandaag in de watten gelegd in Tioman Dive Centre (duiksessies vanaf 25 EUR per duik, materiaal inbegrepen, niet inbegrepen in de prijs). Met de niet-duikers gaan we op jungletrektocht naar Juara, aan de oostkant van het eiland. Een ontdekking door Tioman’s weelderige jungle! In Juara bezoeken we het Turtle Conservation Centre waar

zeeschildpadeieren worden uitgebroed en de kleine schildpadjes onmiddellijk worden vrijgelaten in zee. Op de terugweg worden we opgepikt door een terreinwagen. We rijden doorheen de jungle. Met de wind door de haren, zittend in de achterbak van de jeep, zien we de machtige natuur waarvoor Tioman bekend is.

Na een drankje aan dek bij valavond leiden de geuren van de Maleisische keuken ons weer naar de straatrestaurantjes van Tekek.

Maaltijden: idem

Overnachting: aan boord

Dag 8: MUKUT EN BUTTERFLY ISLAND

We trekken het anker op en varen zuidwaarts richting Mukut (optioneel, want afhankelijk van wind en golfrichting). Daar trekken we naar Tiomans meest bekende waterval. Terug aan boord hijsen we de zeilen en laten we de

zuidenwind ons richting het onbewoonde Butterfly Island blazen. Afgelegen stranden, rotsformaties, snorkelen en genieten van de rust. We koken aan boord en genieten van de zonsondergang met een drankje. Wie wil slaapt vannacht onder de sterren…

Maaltijden: idem

Overnachting: aan boord

Dag 9: KAJAKS, STRANDEN EN RESORTS

We ontwaken in het sprookjesachtige baai van Butterfly Island en laten ons de rust welgevallen. Met de kajak exploreren we het ondiepe water en op het strand gaan we op zoek naar bijzondere schelpen en dieren. Na de lichte middaglunch zeilen we terug naar de baai in Tekek en gaan voor anker voor het bijzondere en beroemde Berjaya Tioman Resort. Met een beach bar en een zeer uitgebreid buffet laat we ons die avond extra in de watten leggen.

Maaltijden: idem

Overnachting: aan boord

Dag 10: RENGGIS ISLAND

Voor de vroege vogels wacht een bijzondere ervaring ons op: Renggis Island ligt vlakabij de ankerplek. Het is zonder twijfel Tiomans meest beroemde snorkelplek, zowel vanwege het koraal als de enorme diversiteit aan vissen. Wij hebben de kans om deze plek te ontdekken vóóraleer de groepen toeristen uit de resorts aangevoerd worden. Een bijzondere beleving!

Voor wie dat wil kan er vandaag opnieuw een duiksessie ingelast worden. Met de niet-duikers kiezen we samen een andere activiteit.

Maaltijden: idem

Overnachting: aan boord

Dag 11: TERUG NAAR MERSING

Vertrek van boord en ferry naar Mersing.

Dit is het standaardprogramma. Wil je meer focus op duiken, of eerder zeilen, of meer hiking en snorkelen: laat het ons weten, op voorhand of ter plaatse! Tioman biedt zoveel mogelijkheden dat jouw vakantie op maat ingevuld kan worden, rekening houdend met de ankermogelijkheden en windrichting.

GALLERIJ